28 februarie 2012

Kaka - Credinţa hotărăşte dacă se va întâmpla ceva sau nu

                                                                                    
        Ricardo Izecson dos Santos Leite – cunoscut dintotdeauna drept Kaká – este mijlocaşul "minune" al Braziliei, şi al echipei Milan. Acum joacă pentru Real Madrid.

       Născut în Brazilia în 1982 într-o familie de crestini protestanţi evanghelici, acesta este recunosct pentru credinţa lui în Iisus, dar şi pentru afişarea în mod public a acesteia.




       Aproape toţi oameni care-l înconjoară pe brazilian vorbesc despre moralitatea şi credinţa lui în Dumnezeu.     

      Pe parcursul multor transmisiuni sportive comentatorii au vorbit despre viaţa morală a lui KAKA şi despre faptul că el îi aparţine lui ISUS.

      În CV-ul său, declară Biblia ca fiind cartea sa preferată.
Se numără printre cei mai buni fotbalişti din lume. La 25 de ani a jucat deja trei sezoane la Sao Paulo şi patru la AC Milan. A primit titlul de jucătorul anului 2007 de la FIFA.

      Face parte din echipa Braziliei de peste 5 ani şi are la activ peste 50 de jocuri. În anul 2002 a câştigat Cupa Mondială, dar a făcut parte din rezervele naţionalei Braziliei şi nu a jucat în finală. A fost titular la Campionatul Mondial din 2006, înscriind un gol spectaculos în meciul împotriva Croaţiei, însă, din păcate, Brazilia a ieşit în sferturile de finală.

      AC Milan a fost locul unde şi-a făcut un nume. În ciuda faptului că la Milan nu este tocmai atacant, a reuşit să înscrie 39 de goluri în patru sezoane (până la sfârşitul sezonului 2006-2007). În 2007 AC Milan a câştigat Liga Campionilor, iar Kaká a fost cel mai bun jucător al lor. În semifinala contra lui Manchester United a jucat atât de bine încât am putea spune că el singur a câştigat meciul.

      Ce este uimitor este faptul că era cât pe ce să nu existe această carieră. La 18 ani şi-a frânt
coloana într-un accident la înot, dar şi-a revenit complet.

      „La bazinul de înot am alunecat pe un tobogan cu apă. Când am căzut în apă, m-am lovit cu capul de fundul bazinului şi mi-am sucit gâtul, ceea ce a provocat fractura unei vertebre. Doctorii mi-au spus că voi fi norocos dacă voi mai putea măcar merge normal. Hm! Ei vorbeau de noroc, în timp ce familia mea vorbea de Dumnezeu. Noi acasă mereu ne rugam și Îi mulţumeam lui Dumnezeu, fiindcă ştiam că El fusese Cel care mă salvase şi mă protejase.”

       Kaká este imediat gata să recunoască mâna lui Dumnezeu în viaţa sa. Pe teren poate fi adesea văzut mulţumindu-I lui Dumnezeu, iar când dă gol arată întotdeauna spre ceruri. Adesea îşi scoate tricoul cu care este îmbrăcat la meci şi rămâne într-un alt tricou pe care scrie: „I belong to Jesus (Apartin lui Iisus” sau „Iisus te iubeşte”. Este căsătorit cu Caroline Celico cu care se cunoaste de când aveau amândoi 18 ani şi apără cu îndârjire valorile familiei.

     „ Chiar daca am crescut intr-o familie creștină la un moment dat a trebuit eu însumi să aleg să cred în Iisus Hristos sau nu. L-am ales pe El din toata inima, iar mai apoi m-am botezat(în anul 1994).Chiar atunci mi s-a întâmplat ceva supranatural. Nu pot descrie exact în cuvinte ce s-a întâmplat, dar de atunci m-am apropiat şi mai mult de Dumnezeu. Acela pot spune cu adevărat că a fost momentul în care m-am născut din nou.

        Citind Biblia am început să-L cunosc pe Dumnezeu mai profund şi am învăţat despre credinţă că dă roade. Uneori Dumnezeu rezolvă lucrurile chiar în ultima clipă şi credinţa hotărăşte dacă se va întâmpla ceva sau nu.”

       Kaká are viitorul inainte si poate deveni din nou cel mai bun jucător al lumii. KAKA este exemplul viu că într-o lume imorală se poate trăi şi altfel. Se poate merge împotriva curentului.


Sursa: fitzuica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu