Informații

BISERICA PENTICOSTALĂ ROMÂNĂ DIN FALCONARA - ITALIA


Adresa:
Via Marconi Nr: 31 Falconara Maritima, Ancona, Italia

                       Mappa Italia
Harta


Indicatii

Responsabil:
Prezbiter  Banyoi Florin 

Telefoane utile:
388 652 4195 - Banyoi Florin    (Prezbiter, Responsabil)
389 171 6564 - Banciu Viorel   (Diacon, Secretar)


Comitetul bisericii


                                                             Istoricul Bisericii


             În anul 2004 eram câteva familii care ne-am stabilit în această zonă. Mergeam împreună cu frații italieni în fiecare duminică la Biserică. La scurt timp au început să vină și alți conaționali, majoritatea dintre ei nu vorbeau limba italiană, așa că am cerut fraților să ne dea sala cel puțin o data pe lună pentru a avea un program în limba română. Într-o duminică dupămasa în luna ianuarie, am organizat primult program.
             Spre surprinderea noastră, la prima întalnire s-au adunat peste 60 de persoane, unii au venit din orașele învecinate, auzind că va fi un prgram în limba română, aducându-și cu ei instrumente de cântat (acordeoane, chiatară). Dumnezeu a binecuvântat acea seară cu o prezență deosebită care nu o vom uita niciodată.
             Am înțeles atunci ceea ce Domnul ne vorbise prin glas profetic că El va face o mare lucrare în mijlocul românilor. Împreună cu cei care aveau pe inimă această lucrare am început seri de rugăciune, în casa unui frate care locuia în afara orașului. Aici se adunau în fiecare sâmbătă seara tineri care stăruiau în rugăciune pentru lucrarea de evanghelizare din zona noastră. La scurt timp au venit și primele roade, 13 tineri s-au hotărât să încheie legământul cu Domnul în apa botezului. În luna iulie 2005 am avut primul botez care a fost oficiat de către fratele Mircea Ciuciu pastor în Biserica din Bergamo.
             După puțin timp au început și primele probleme, nu am mai fost lăsați să ne adunăm în Biserica fraților italieni, din diferite motive. Nemai având local unde să ne adunăm într-o duminică frumoasă de toamnă, ne-am adunat la casa fratelui care locuia la țară, și acolo la umbra unui mare copac, au fost făcute bănci improvizate din scânduri. În duminica aceia a fost unul dintre cele mai frumoase programe, o prezență a Domnului deosebită, unde alți tinerii s-au predat Domnului la chemarea care a fost făcută la sfârșitul programului. În aceași zi Domnul ne-a vorbit că are pregătit pentru noi o sală unde o să ne putem continua slujbele de închinare.
              Din punct de vedere financiar niciunul din noi nu stătea bine, majoritatea veniți de curând în Italia, alții nu aveau locuri de muncă. În cursul acelei săptămâni s-a găsit o sală la subsolul unui club sportiv, din orașul Falconara, costul fiind doar de 120 de euro pe lună. Sala era amenajată cu scaune și avea toate condițiile necesare. Toți ne-am bucurat văzând cum Dumnezeu ne-a purtat de grijă. În data de 25 septembrie 2005 am deschis în mod oficial Biserică în limba română program în cadrul căruia a fost invitat pastorul Nicu Cristea din Cluj.
               La scurt timp numărul membrilor a crescut pentru că Domnul adăuga la numărul celor mântuiâi alte suflete. În acel local au fost oficiate alte două botezuri. În primăvara anului 2007 am fost nevoiți a ne căuta un alt local care să fie numai al nostru pentru a ne organiza mai bine serviciile. Tot în acea zonă s-a găsit o sală mare care trebuia renovată. Costul pentru renovarea sălii era prea mare pentru posibilitățile noastre financiare, însă am făcut pași prin credință înprumutându-ne cu o suma de 15 000 de euro. Costul chiriei era de 1200 de euro dar prin ajutorul Domnului și a fraților care s-au implicat în această lucrare astăzi beneficiem de o sală frumoasă în care avem toate condițiile necesare. La deschiderea acestui nou local pentru închinăciune a partecipat fratele Sandu Negrușel pastor al bisericii N°5 din Cluj Napoca, însoțit de pastorul Nicu Cristea, și Diacoul Banjoy Sorin. Odată cu deschiderea noului local a fost inaugurată și orchestra Bisericii care slujește și în prezent.
                Domnul nu a încetat să binecuvinteze Biserica noastră și în fiecare an avem alți oameni care încheie legământul cu Domnul. Biserica este formată din frați și surori din diferite dominațiuni religioase dar ne bucurăm împreuna de Harul Domnului.
                Din punct de vedere organizatoric aparținem de Misiunea Evanghelica Română din Italia. Conducerea Bisericii noastre este formată din următorii frați: Sandu Veres (pastor), , Banjoy Florin (diacon și casier), Iacoban Dorin (secretar), Banciu Viorel (cenzor) și Marcu Raul (cenzor) .
                 Viziunea bisericii noastre este de a continua lucrarea de evanghelizare în orașele din jurul Anconei unde nu sunt Biserici în limba română. În prezent avem două puncte de misiune deschise în orașul Pesaro unde este o comunitate de 90 de membri.
                  O nouă lucrare este deschisă de Biserica noastră în orașul Rimini unde mai mulți frați merg în fiecare duminică pentru a susține lucrarea, și pentru a încuraja micuța comunitate care este în formare.
                   Pentru tot ceea ce Domnul a făcut pentru noi până în prezent nu ne ramâne decât Să-i mulțumim, și să ne străduim a duce ceea ce ne-a fost încredințat mai departe.